Spring Break

Nu är det äntligen dags för Spring Break! :D
 

Frågestund!

 
Hej alla fina läsare!
 
Jag vet att en del av er kanske är nyfikna på hur det är att studera utomlands, så jag tänkte kolla med er och se om ni vill att jag skriver lite mer om min vardag här.
Vad vill ni veta? Vi kan köra på en liten frågestund. Ställ era frågor nere i kommentarsfältet som lovar jag att svara på de så fort jag kan.
 
Ha det gött!
 

Old School Flow


Santa Barbara, California

 

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

En Söndag i Santa Barbara

Hej på er!

Hur har er söndag varit? Många av er vet inte ens om att jag befinner mig i Santa Barbara, Kalifornien. Jag har bott här i över ett år nu och jag ÄLSKAR denna stad. Det bästa med Santa Barbara är helt klart vädret och det vackra tropiska klimatet. SB aka den "amerikanska rivieran" måste vara en utav de vackraste städerna jag någonsin besökt + att det bor en massa andra svenska studenter här, så man känner sig ganska hemma på något vis.
Hursomhelst, min söndag har varit grym hittills men jag har en massa plugg att ta igen inför mina midterms. :( Så jag får ta och återkomma lite senare.

Ps. Jag bifogar en bild på min fina utsikt.
Ha det så gött! :)


Vart tog medmänskligheten vägen?

Situationen i Syrien får verkligen mitt hjärta att blöda. Och det värsta är att hela världen bara ser på medans Assad massmördar sitt folk. Detta bevisar att världen är full av hyckleri. Alla nationer är ute efter sitt eget intresse, de ser bara efter sig själva. Hade t.ex. Kina hamnat i en konflikt så hade alla nationer velat ingripa, pga. att Kina är en supermakt har en stor roll i världspolitiken och världsekonomin. Denna värld är så jävla ytlig. Det är ingen som bryr sig om de "maktlösa" länderna som inte kan bidra med så mycket till världsekonomin och inte har en så stor röst i världspolitiken. Det är vi sådana här situationer som vi måste lägga allt det ytliga åt sidan och fokusera på vad som egentligen betyder något. Människoliv. Det är hundratusen tals människor som förlorar sina liv pga. girighet och makt.

 

FN kan ju förstås inte heller ingripa i Syrien för att de behöver FN-medlemmarnas godkännande först. Vad fan hände med medmänskligheten? Hur fan kan man sitta och se på när oskyldiga människor mördas? Tänk hur många barn det är som har mist sina liv helt i onödan. Allt handlar om makt och pengar. Människoliv och medmänsklighet har blivit så sekulärt i denna värld, och jag har väldigt svårt att förstå hur det har kunnat gå så långt.


Malcolm X


Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

 
UNICEF/Kate Holt


Välkommen!

Hej alla underbara!

Detta är en blogg för er som är intresserade av mänskliga rättigheter och världspolitik.

Stay tuned!
F